Lahden markkinoilta

Joulukuun ensimmäisenä päivänä Hämeen Piraatit pystyttivät kojunsa Lahden torille markkinoille. Tarjolla oli reilua kahvia, suklaata ja politiikkaa.

Aamuvarhaisella liikkuva, lähinnä eläkeläisistä koostuva väestö, vieraili aktiivisesti piraattien teltalla kahvittelemassa ja juttelemassa. Saimme jälleen kerran huomata, kuinka paljon parjattu ”internetpuolue” ajaa jokaisen kansalaisen asioita, netin käytöstä riippumatta. Suurin osa kojulla käyneistä ei omien sanojensa mukaan käytä nettiä joko mihinkään, tai lähinnä pankkiasioiden hoitamiseen. Silti keskusteltavaa riitti ja kannustavaa kommenttia tuli monelta taholta.

Lääkepatentit kehityksen tiellä ja lääkeyhtiöiden yksinoikeus tiettyjen sairauksien hoitoon ja tutkimukseen koskettavat jokaista ihmistä. Varsinkin ikääntyvää väestöä, joille entistä aktiivisemmin markkinoidaan pillerien kyllästämää elämää, paremman terveyden ja pidemmän iän varjolla. Nämä lääkkeillä marinoidut aivopestyt ihmiset sitten maksavat minkä pystyvät, kun halvempaa ja tehokkaampaa menetelmää ei saa kehittää.

Tutkimustulosten kopiointi ja hyödyntäminen myös säästää lukemattomia koe-eläimiä, jotka kärsivät ihmisten vallanhalun ja uteliaisuuden vuoksi.

Hallinnon avoimuutta peräänkuulutettiin myös. Vanhasen slogan ”keskeneräisistä asioista ei saa puhua” ei herättänyt suurta luottamusta. Tähän Piraattipuolue aikoo puuttua ja ajaa avoimempaa päätöksentekoa ja kansalaisten vaikutusmahdollisuuksia. Keskeneräisistä asioista nimenomaan pitää puhua ja ihmisille pitää antaa mahdollisuus vaikuttaa huonoihin ja perustelemattomiin päätöksiin. Salassa tehdyt päätökset eivät tuo etua kansalle ja näitä asioita julkituovia tahoja pitäisi palkita sen sijasta että heidät luokitellaan terroristeiksi.

Sanan- ja mielipiteen vapaus on säilytettävä ja siihen pitää jokaisella olla oikeus. Valtaapitäviä tulee voida kritisoida ilman pelkoa kunnianloukkauksesta ja yhteiskunnallisiin asioihin tulee voida ottaa kantaa joutumatta vainotuksi. Lehdistössä ei juuri valtavirrasta poikkeavia kantoja esitetä, tiedä sitten minkä pelossa. Joka suuntaan kumartelu ja ikävien asioiden sensurointi on lopulta pyllistämistä koko kansalle.

Ihmisten yksityisyys on turvattava. Valvontayhteiskunnan kehitys täytyy katkaista eikä viranomaisille saa tuottaa lisää työkaluja ihmisten kyttäämiseen. Useampi ihminen kertoi ettei aio enää hakea uutta passia sormenjälkirekisterin vuoksi ja kuinka koko ajan tiukempaan viranomaisvalvontaan tähtäävä kehitys tuntuu pelottavalta. Tavallisia ihmisiä vahditaan ja valtaapitävien päätöksiä salaillaan, vaikka asioiden pitäisi toimia juuri päinvastoin.

Näitä asioita pidetään tärkeinä ja silti ei tunnu löytyvän puoletta joka keskittyisi niiden ajamiseen. Onneksi nyt on tarjota vaihtoehto. Piraattipuoleelle on kysyntää, myös niiden ihmisten keskuudessa jotka hoitavat asiansa ja sosiaaliset kontaktinsa internetin ulkopuolella. Politiikka koskettaa jokaista ihmistä ja huonosti hoidetusta puoluepolitiikasta kärsii jokainen.

Lisäksi hyvä huomio, Piraattipuolue (kuten myös muutama muu paikalla ollut puolue ja järjestö) tarjosi ilmaista kahvia ja silti torikahvilassa kauppa kävi ja ihmisiä riitti. Piraattien jakama ilmainen joulumieli lämpimän kahvikupin ääressä ei vienyt toimeentuloa yrittäjiltä.

Seuraavan kerran piraatit ovat tavattavissa Lahdessa Sammonkadun nuorisokeskuksessa 8.12. klo 17-19, jonka jälkeen Lahden tapaamiset jäävät kolmen viikon joulutauolle.

Kategoria(t): Tapaamiset, Toiminta, Vaalit. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.